Nachtkraaien

Een groep mensen bevindt zich in het schimmenrijk: een plek die wordt beheerd door Charon. Hij vaart alle doden naar het dodenrijk over de rivier Styx. Voor elke overledene geeft hij een laatste feest. Het meest definitieve afscheidsfeest ooit. Wat doe je als het er allemaal niet meer toe doet, dan ga je los. Toch?

Nachtkraaien is een rauwe, zwartkomische locatievoorstelling over de plek tussen leven en dood. De voorstelling beslaat die ene seconde waarin je beseft dat je doodgaat. Die seconde rekken we uit tot een uur. Nachtkraaien gaat over doodsangst en levensdrang, over afscheid nemen en over alles wat er zou kunnen gebeuren tussen leven en sterven.

Kijk ze staan daar…
Fuckin’ losers
Niemand klaar voor de woorden die ze uit mijn glittermond gaan horen:
Welkom, je bent dood.
Bier, wijn of fris?

Charon, Nachtkraaien

Inge Wannet won met haar locatievoorstellingen Vier en Klapvee* eerder de publieksprijs op het Amsterdam Fringe Festival, en kreeg met de laatste een eervolle vermelding van de jury van het festival, waarin de jury de voorstelling prees om ‘het goede gebruik van de specifieke locatie en de fascinerende impact die de voorstelling had op de directe omgeving.’

Het schimmenrijk tussen leven en dood ligt in Amsterdam Noord. Een rauwe locatie bij De Ceuvel. Nu denk je misschien: HELEMAAL IN NOORD? Maar het is echt maar een pisstraal verwijderd van Amsterdam Centraal, en niemand weet dat de dood hier slaapt…

Op het terrein van duurzame broedplaats de Ceuvel is ook een leuk Café waar heerlijk gegeten en gedronken kan worden. Voor de voorstelling dineren? Reserveer via de website van Café de Ceuvel en vermeld daarbij dat je voor de voorstelling komt.

*i.s.m. Als De Beren Komen