Beloven & Laten

 

Voor steeds méér vrouwen is een belangrijke rol in de samenleving weggelegd. Toch mogen vrouwen nog niet eens 100 jaar stemmen en krijgen ze nog steeds minder betaald voor hetzelfde werk. In haar nieuwe locatievoorstelling Beloven & Laten gaat Inge Wannet het onderzoek aan: vrouw zijn anno nu; wat betekent dat eigenlijk?

Beloven & Laten is een modern sprookje over vrouw zijn. In een wervelwind Inge je mee langs bergen met moederlijke adviezen en velden van vooroordelen. Langs Sneeuwwitje en Beyoncé, dwars door glazen plafonds. Met de werkelijkheid als decor maak je kennis met moeders en dochters, met oma’s en zussen, met vrouwen en meisjes. Inge werkt voor deze voorstelling met 13 vrouwen uit Eindhoven en omgeving tussen de 20 en 80 jaar. De voorstelling is ingesproken door Gerda Havertong.

De voorstelling speelt buiten, op de parkeerplaats naast het Parktheater. Het publiek hoort de voorstelling door hun hoofdtelefoon, terwijl ze de voorstelling zien gebeuren. Zo wordt de straat een décor, waar alles en iedereen er van verdacht wordt onderdeel te zijn van de voorstelling.

Inge Wannet is als nieuwe theatermaker verbonden aan het Parktheater binnen thinX (theater innovatie 10.0). In haar voorstellingen zoekt ze een krachtige verbinding met de realiteit en de openbare ruimte. Het Parktheater is de uitdaging aangegaan om de toekomst van theater te onderzoeken en haar nu al vorm te geven.
Nieuwe, talentvolle theatermakers zijn een belangrijk onderdeel van die toekomst. Het Parktheater biedt hen een speel- en oefenplek en ondersteunen hen in hun ontwikkeling.

Spel: Michele Rijzewijk
Voice-over: Gerda Havertong